fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Nova actuació de neteja de franges forestals per prevenir incendis

2024 02 29 frangescalifornia4 copiaEn el marc del Pla de Prevenció d'Incendis i de Seguretat, l'Ajuntament de Canyelles treballa durant tot l'any en el manteniment de les franges perimetrals de tots els sectors del municipi.

Aquesta setmana han començat els treballs de la neteja de la franja perimetral de les urbanitzacions Vora Sitges i Califòrnia. Són, en total 31,64 hectàrees en què s'està actuant en la reducció de la densitat de l'arbrat i la neteja del sotabosc, com també la retirada i trituració de les restes vegetals generades.

Uns treballs que han de servir per millorar la seguretat de les persones, habitatges i infraestructuresi  per prevenir els incendis forestals.

Els treballs es fan gràcies a una subvenció atorgada a l'Ajuntament de Canyelles pel  Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat per al tractament de la vegetació en les franges de protecció contra incendis forestals en urbanitzacions i nuclis de població.  

S'està actuant en tot el perímetre dels dos sectors: Vora Sitges i Califòrnia. 

Treball continuat per prevenir els incendis forestals

L'Ajuntament de Canyelles actua durant tot l'any per prevenir els incendis forestals. Les franges perimetrals es van fent de manera progressiva i rotativa a tots els sectors del municipi. S'actua en coordinació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, en el marc del  Pla de Protecció d'Incendis (PPI) . Aquest programa recull tota la planificació d'accions i obres de millora i manteniment de les infraestructures de lluita i prevenció d'incendis forestals al municipi. 

En aquest sentit, anteriorment ja s'ha actuat al nucli antic i Can Xum, a les Palmeres, Muntanya del Mar,  Daltmar, Can Roca i les Amèriques o la riera de Vilafranca, entre altres punts.

Noves actuacions previstes per al 2024

A banda d'aquestes actuacions, que s'estan fent ara, durant el 2024 estan previstes noves accions pel que fa a la neteja de franges forestals de protecció contra incendis. S'actuarà de nou a Les Palmeres i Muntanya del Mar; i també a les rieres de Cal Deus i Vilafranca.

A més, en el marc del projecte de Gestió Forestal Estratègica per a la Prevenció d'Incendis Forestals de l'Associació de Propietaris Forestals del Massís del Garraf, s'ha previst una actuació a Canyelles, concretament a la zona del Puig de les Forques. Es tracta d’una superfície de 17 hectàrees on es farà una aclarida i millora de pi blanc, poda, estassada del sotabosc i eliminació de restes.

 

2024 02 29 frangescalifornia1 copia

 

 

 

2024 02 25 franges vora sitges 1